15 мегаважливих речей від Наталії Лелюх про мікрофлору

Вже з самого народження людина отримує мікрофлору. Дуже важливо як і де вона народилася, у що її вперше одягли і в чому була одягнена мама при пологах. Коли дитина проходить через статевий тракт жінки, вона «одягається» в мікрофлору мами.

Не потрібно лікуватися в гінеколога на слизові виділення під час циклу. Так, може бути багато. Так, вони можуть вас лякати. Але це д-у-у-у-же добре.

1-4 мл виділень за добу – це норма для жінки.

Якщо виділення не печуть, не сверблять, сечовиділення не болюче, а сексом займатися приємно − у вас все добре з виділеннями і гінеколог вам непотрібний.

Підмиватися здоровій жінці варто тільки водою.

Спринцювання і вагінальні ванночки − це не спосіб лікування.

Хто не повинен жити в піхві: трихомонада, гонокок, хламідія, вірус генітального герпесу, трепонема (збудник сифілісу).

Герпес не живе у зовнішньому середовищі. Вірус герпесу передається виключно контактом слизової до слизової − при поцілунках, в момент статевого акту. Вагінальний герпес не живе в піхві, бо він живе в спинному мозку. Одного разу, заразившись вірусом герпеса, ми від нього повністю вилікуватися, на жаль, не можемо.

Кількість лейкоцитів залежить від дня циклу і гормонального фону. І гінекологи добре знають, що немає ніякого сенсу здавати аналізи за кілька днів до місячних.

Лейкоцити − це нормальний компонент слизу і слизової пробки при вагітності. Нормальний лікар - гінеколог ніколи не полізе в шийку матки вагітної жінки брати мазок. Бо цей аналіз взагалі не інформативний.

У 10% жінок у нормі завжди підвищена кількість лейкоцитів. Ці дівчата, які увесь час лікуються в лікаря - гінеколога на тип другого мазка, при цьому їх нічого не турбує. Невелике перевищення від норми - ще не повід для паніки і відвідування гінекології.

Якщо лікар - гінеколог призначає більше трьох препаратів − напружуйтеся вже!

З точки зору мікрофлори, після відвідування туалету по-великому, краще підмиватися прохолодною чистою водою. Не використовувати папір або серветки.

Спринцювання піхви підвищує ризик розвитку запальних захворювань на 73% !

Вдома раджу ходити без білизни. Налагодите не тільки особисте життя, але і подбаєте про свою мікрофлору.