А коли ви обстежували молочні залози?

Рак молочної залози займає 1–2 місце в загальній структурі захворюваності серед жінок.

За останні 50 років відзначено збільшення захворювань на рак молочних залоз і смертності від них. Онкологія маммологія - одна з проблем сьогоденності.

Маммологія захворювання обумовлено ендокринними порушеннями, зокрема функцій щитоподібної залози, яйників, гіпофізу, цукровим діабетом, ожирінням.

Як правило, рак виникає на тлі передпухлинних захворювань молочних залоз, які об’єднують загальною назвою – мастопатії. Профілактикою раку молочних залоз є маммологія обстеження на виявлення мастопатії, як передракового захворювання, а також її лікування.

Відзначено, що в разі ранньої діагностики раку, гарантовано повне одужання з найменшими психічними та матеріальними втратами.

На сьогоднішній день маммологічний центр виробив таку схему профілактичних оглядів :

1. Починаючи з моменту скарг або з 20-річного віку, рекомендоване ультразвукове дослідження (УЗД) молочних залоз, з подальшою консультацією мамолога.

2. УЗД проводять у дітородному віці, щоб виявити ті утворення, які ми не можемо пропальпувати.

3. При патології щитоподібної залози неодмінно розвиваються кісти молочних залоз, тому діагностика маммологія неодмінно потрібна, якщо у Вас є захворювання щитоподібної залози.

4. Профілактичне УЗД молочних залоз проходять перед плануванням вагітності, оскільки мастопатія може посилюватися під час вагітності.

5. Через 1–2 міс. після закінчення годування дитини роблять УЗД молочних залоз, щоб перевірити, чи не залишилися кісти, фіброаденоми та інші проблеми.

Відділення маммології проводить мамографію – рентгенологічне дослідження, яке проводять з метою діагностики молочних залоз жінкам після 40 років.

Дотримуйтеся правил моніторингу молочних залоз!

лікар хірург мамолог О.Мєдвєдєв

Попередній запис за телефонами:(067)295-4-000 або (095)295-4-000

 

Для запису на прийом надішліть заявку