​Дерматоскопія

Дерматоскопія (від грецьких: дерма – шкіра, скопа – дивитися) – це метод інструментальної діагностики утворень шкіри. Дозволяє в 10-кратному збільшенні виявляти ранні форми злоякісних перероджень елементів шкіри, таких як меланома (з родимки), базальноклітинний і плоскоклітинний рак, саркома Капоші, що утворюються в силу різних причин, включаючи хвороби щитовидної залози та нші порушення в роботі ендокринної системи. У процесі огляду визначаються зміни структури, кольору, форми утворень. Можна диференціювати різні види дерматозів (захворювань шкіри). Використовується як додатковий метод діагностики.

З огляду на підвищені чинники ризику, дерматоскопію рекомендують проходити кожні 6 міс. вагітним, особам, які працюють у країнах зі спекотним кліматом, тим, які мають захворювання шлунково-кишкового тракту, щитоподібної залози, цукровий діабет, приймають гормональні препарати, які призначив лікар ендокринолог, відвідують солярії. Більш частого огляду вимагають родимки з візуальними і клінічними змінами (травмовані, розташовані в зоні травматизації, ті, що зудять, змінюють колір, форму, швидко ростуть).

Сьогодні дерматоскопія є невід’ємною частиною роботи онколога, оскільки вона дозволяє правильно вибрати метод лікування (консервативний або хірургічний).

Попередній запис за телефонами:(067)295-4-000 або (095)295-4-000

Для запису на прийом надішліть заявку