До Всесвітнього дня дитини

Метою святкування Всесвітнього дня дитини є привернення уваги широкої громадськості, організацій та урядових установ до питань, спрямованих на практичну реалізацію заходів щодо забезпечення благополуччя дітей у цілому світі.

Педіатри Медичного центру Святої Параскеви активно долучаються до святкування цього дня. Ми розуміємо, що реалізація прав дитини на здорове дитинство є запорукою щасливого майбутнього! Цього дня, враховуючи епідеміологічну обстановку в Україні, звертаємо особливу увагу на питання захисту молодого покоління від інфекційних хвороб.

Імунізація дає змогу запобігти стражданню, інвалідності та смерті від хвороб, які можна попередити за допомогою вакцини, зокрема дифтерію, гепатит В, кір, коклюш, пневмонію, поліомієліт, ротавірусну діарею, краснуху, правець та рак шийки матки.

За даними ВООЗ, у 2017 році глобальне охоплення вакцинацією встановлено на позначці 85%.

Вакцинація діє, але для досягнення колективного імунітету проти більшості інфекційних хвороб потрібно охопити щепленням 95% дітей.

  • 1,5 мільйона смертей у світі можна було б запобігти шляхом поліпшення глобального охоплення імунізацією.
  • В Україні у 2016 р. тільки 45% дітей отримали першу дозу вакцини проти кору і 30% – другу дозу. Дуже невтішною є ситуація щодо вакцинації дітей проти дифтерії, правця та кашлюку.
  • Кількість вакцинованих проти цих інфекцій дітей віком 18 місяців в Україні становить трохи більше ніж 50%. Ситуація щодо вакцинації дітей проти інших інфекцій також не є кращою: проти поліомієліту вакциновано лише 75% дітей, гепатиту В – 50%.
  • Загалом від початку 2018 року на кір захворіли майже 29 тисяч українців.

А що ж в Україні?

Робимо висновки та вакцинуємось, адже наші діти того варті!

Посилання:

лікар-педіатр Антон Асонов

Попередній запис за телефонами:(067)295-4-000 або (095)295-4-000

 

Для запису на прийом надішліть заявку